
Organ Bağış Haftası nedeniyle hastane içerisinde stand kurup bağış toplayan Özel Optimed Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Selda Karacalar, "Tüm Çerkezköylüler'i organ bağışına bekliyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nca 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle düzenlenen kampanyaya katılan Özel Optimed Hastanesi, hastane içerisinde 'Organ Bağış Standı' kurarak Organ Bağış Haftası'na destek verdi. Hastane Halkla İlişkiler Sorumlusu Selda Karacalar, "Tüm Çerkezköylüler'i organ bağışına bekliyoruz" dedi.
ORGAN BAĞIŞ STANDI KURDULAR
Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli sorunlardan biri. Bu nedenle her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağış Haftası Sağlık Bakanlığı tarafından bu yılda toplu kampanyaya dönüştürüldü. Kampanyaya Çerkezköy'den destek veren Özel Optimed Hastanesi Yönetimi'de muayene ve tedavi için gelen hasta ve yakınlarını organ bağışına teşvik amacıyla, uyarıcı levha ve panolar astı. Hastane içerisinde çeşitli uyarılarla organ bağışını hatırlatan Özel Optimed Hastanesi, ayrıca bağış yapmak isteyenlere kolaylık olması içinde "Organ Bağış Standı" kurdu.
ORGAN BAĞIŞI YETERSİZ
Özel Optimed Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Selda Karacalar, "3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde başlatmış olduğumuz 'Organ Bağış Projesi'ne destek olmak için hastanemiz girişine stand kurarak, bağış toplamak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya başladık. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken organ ve doku nakli oranı çok düşük. Bunun nedenide ülkemizde organ bağışının yetersiz olması. Bu nedenle bu kampanyaya destek verirken, tüm Çerkezköylüler'i de organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.